Facebook

Facebook is een van de grootste Sociale media platforms, en wordt door jeugd en jongeren gebruikt, wel is er een afname te zien van Facebook de afgelopen jaren. Facebook kent 2 vormen van gebruik. De vriendenpagina en de “vind ik leuk pagina” welke vaak voor bedrijven en instellingen en goede doelen wordt gebruikt. Uiteraard is er ook direct contact mogelijk via berichten, buiten de posts om op de pagina.

Hoewel Facebook veelzijdig is hebben jongeren Facebook toch verlaten. Dit heeft onder andere te maken met de gegevensdelingen die Facebook heeft met andere partijen om op deze manier winsten te behalen. Jongeren waarderen het niet dat hun informatie wordt gedeeld met andere partijen. Maar omdat Facebook veel ook oudere personen heeft maakt het niet zo veel uit dat ze klanten mislopen. Veel jongeren hebben wel een account op Facebook maar maken er minder gebruik van dan bijvoorbeeld Instagram.

Jongerenwerkers kunnen kiezen voor het gebruik van een vrienden pagina voor direct contact met jongeren of een vind ik leuk pagina. Veel jongeren zien de vriendenpagina eerder omdat je als jongerenwerker jongeren actief kan uitnodigen voor een connectie, voor de vind ik leuk, moet de jongere zelf de keuze maken om deel te nemen.

Onder constructie